Het programma voor de retraite staat in de basis vast, maar het is tegelijk flexibel en wordt afgestemd op de groep. Hieronder lees je wat je kunt verwachten per dag. Er zit een duidelijke opbouw in en we maken op de eerste dag wat afspraken om het zo prettig en makkelijk mogelijk te maken en er het meeste uit te halen voor iedereen.

Aankomst in de villa of nabij gelegen accommodatie is mogelijk vanaf zaterdag 18 mei na 15.00 uur.

DAG 1: Jouw avontuur begint

Je bent welkom in de accommodatie van zaterdagmiddag 18 mei, zodat je kunt uitrusten van de reis, voordat de retraite echt begint. Vanaf zondag 19 mei in de middag starten we met het programma van de retraite in de villa.

Hier begint jouw avontuur met een warm welkom, de ontmoeting met de andere deelnemers en het team, introductie van het programma en … een gezamenlijk vegetarisch avondmaal.

Retraite houden betekent: je terugtrekken uit je dagelijkse leven voor rust, stilte en bezinning. We doen dit in een omgeving die vrij is van tabak, alcohol en andere gewoontes en middelen, die je afleiden van de weg naar binnen. De rest van de avond ben je vrij en vanaf 22.30 uur is er stilte.

DAG 2: Universele Wetten

Maandagochtend kom je om 7.30 uur in stilte naar de grote zaal waar Sarah ons helpt het lichaam wakker te maken. Doe wat bij jouw lichaam past. Om 8.30 uur staat het ontbijt klaar.

“Eerst dacht ik “waarom de stilte?”. Maar het was echt fijn en het hielp me enorm om me op mezelf te richten en alle sociale gesprekjes te laten.”

De eerste YOUR INNER POWER workshop begint om 10.00 uur. Alle dagen staat er een universele wet centraal. Deze weten zijn eenvoudig en eigenlijk kennen we ze allemaal al. Deze week ga je ze weer herkennen en zien hoe ze het leven simpel maken. De workshop sluiten we af met een meditatie en je krijgt iedere dag een opdracht, die je kunt uitvoeren op het strand, in de tuin of waar je wilt.

DAG 3: Wet Van Polariteit

We zijn ons vaak niet bewust van wat we onbewust nog vasthouden. Ben je het ongelooflijk zat om jezelf tegen te houden vanuit beperkende gedachten en oordelen?

Alles in het universum heeft 2 kanten. Dat is de wet van polariteit. Klopt jouw binnen- en buitenwereld? Accepteer jij hoe je bent en is dat wat jij wilt, hier en nu? Hoe verloopt jouw innerlijke gesprek?

Geloof over wie en wat je bent heb je ‘gratis’ mee gekregen, maar jij kunt kiezen. We onderzoeken en erkennen de kracht van woorden, lang geleden geprogrammeerd in je onderbewuste systeem. Je leert nieuwe (eigenlijk eeuwenoude) technieken, die je helpen bij het loslaten en herprogrammeren.

Deze dinsdag ervaar je de enorme bevrijding van vrede sluiten met alles wat er in het verleden gebeurd is. Je leert de kunst van het loslaten en ervaart snel het diepe effect hiervan.

DAG 4: Wet Van Aantrekking

“The world is what you think it is” zegt de Kahuna – Hawaiiaanse Wijsheid. James Allen schreef in 1902: “As a man thinketh so is he”.

 • Wat zijn de hindernissen, waardoor het zo lastig is om vol te houden?
 • Het paradigma zal je bestrijden.
 • Het is niet jouw fout.

Wanneer je begrijpt hoe je geprogrammeerd bent met belemmerende ideeën over jezelf, wie je bent, wat wel en niet kan of mag of hoort, wil je natuurlijk leren herprogrammeren. Je kiest de identiteit van wie je wilt ZIJN en zo ga je worden. Zo ga je zijn, want zo BEN je!

Oude programma’s verwijderen en nieuwe programma’s installeren. Wie wil je ZIJN? DENK zo. LOOP zo. DOE zo. Je identiteit kiezen en praktiseren.

Op woensdagmiddag is dit de opdracht. Misschien wel de leukste van de hele week. Misschien wel de lastigste. Het is tijd om te spelen. Geen schrijfopdracht en deze avond kies je zelf waar en met wie je gaat eten.

DAG 5: Voelen is het geheim

Op deze donderdag leer je hoe je heldere krachtige intenties zet. Want dat is meer dan een plan of een to-do-lijstje. Hoe voelt het als jouw wens vervuld is?

De kracht van de herhaling van bepaalde handelingen, die te simpel lijken om iedere dag te doen. Hoe kun je dat volhouden?

DAG 6: Wet Van Balans

Dit zou wel eens de krachtigste dag van je leven kunnen zijn. Creatie op een bijzondere plek.

In de voetsporen van Artemis, de godin van de jacht, de scherpschutter, behendig met pijl en boog, die trouw aan haarzelf en haar doelen met scherp schiet en lak heeft aan de oordelen van anderen.

Je wordt uitgenodigd om jouw doelen scherp te formuleren en jezelf te bevestigen in jouw intenties. En je bekrachtigt deze belofte aan jezelf.

Deze avond vieren wij als een Goede Vrijdag is, vanuit de gedachte dat het verhaal van de wederopstanding een psychologisch drama is dat zich ieder jaar afspeelt in ieder mens, in de natuur en in het gehele universum.

Goede Vrijdag zou verre van een dag van rouw moeten zijn, maar een dag van vreugde, want er kan geen opstanding of uitdrukking zijn, tenzij er eerst een kruisiging of indruk is.

Neville Goddart: Your faith is your fortune

Deze avond vieren we met elkaar wat we achter ons laten. En je zet jouw intenties voor Wie jij wilt zijn & Wat je verlangt in je leven. We vieren Your Inner Power, jouw innerlijke kracht. Lees mijn blog.

DAG 7: Afsluiting van de retraite

Nu je reis het einde nadert (tenminste, van deze retraite) en je koffertje of rugzak weer gepakt staat, genieten we gezamenlijk van het ontbijt en dan neem je afscheid van je nieuwe ‘familie’.

Met een dieper begrip en dankbaarheid kijk je uit naar wat er nu gaat komen. Deze retraite wordt officieel afgerond op zaterdagochtend om 11.00 uur. Je vertrekt met gereedschap en technieken en je weet hoe je die gaat gebruiken.

Heb je bijgeboekt voor het weekend dan blijf je nog een paar dagen.

We kunnen accommodatie voor je reserveren, nabij de villa, wanneer je op tijd boekt. Blijf je in het noorden om nog wat te genieten van natuur, zon, zee, Griekse tradities en lekker eten? Of bezoek je de oude stad Kerkyra? Dat is helemaal aan jou.

Ik hoor de roep van Artemis! Waar meld ik me aan?

Hoe verloopt zo’n retraite dag?

TIJDDAGELIJKS PROGRAMMA
07.30 uurBeweging
08.30 uurOntbijt Buffet (inclusief mogelijkheid om een lunchpakket te maken
10.00 – 13.30 uurYour Inner Power Workshop (inclusief koffie & thee pauze)
13.00 – 15.30 uurIndividueel schrijfopdracht uitvoeren
15.30 – 18.00 uurVrije tijd / natuurwandeling / excursie (optioneel) of helemaal niks 😉
16.00 – 18.00 uurOpties voor individuele sessies met Sarah of Jeannette
19.00 uurAvondmaaltijd in de Villa op zondag, maandag, dinsdag en vrijdag (op woensdag- en donderdag kies je zelf waar je gaat eten).
Woensdagmiddag en -avondGeen schrijfopdracht, maar ‘buiten spelen’. Bepaal zelf wanneer, waar en/of met wie je wilt eten.
21.00 uurOptioneel korte avondmeditatie
22.30 uurStilte tot de volgende ochtend de workshop begint.

Er is heel veel mogelijk en de keuze is aan jou

 • We werken in een groep zelfstandige deelnemers, waarin ieder een eigen ontwikkeling doormaakt.
 • Er is ruimte voor ieder individu en er is geen verplichting om al je ervaringen in de groep te delen.
 • We beginnen iedere dag met beweging. Het gaat niet om hoe ‘goed’ of ‘flexibel’ je bent, maar om wat goed voelt voor jou en je lijf.
 • Na het ontbijt doen we een Your Inner Power workshop en tussendoor houden we een pauze.
 • Het ochtendprogramma is in de rustige omgeving in en rond de villa.
 • Om 9.00 uur is er ontbijtbuffet en kun je ook een lunchpakketje maken.
 • Op woensdag en donderdag kun je uit eten.
 • Tussen 14.00 en 16.00 uur (ongeveer) werk je aan je individuele opdracht.
 • Tussen 16.00 en 18.00 uur is er ruimte voor individuele sessies voor wie dat wil (niet standaard).
 • Iedere middag kun je er op uit voor een wandeling in de natuur, een excursie of museum. Je kunt samen of op eigen gelegenheid gaan.
 • Om 19.00 uur is er een avondmaaltijd in de villa op zondag, maandag, dinsdag en vrijdag.
 • Vanaf 22.30 is er stilte.
Scroll naar boven