Het programma voor de retraite staat in de basis vast, maar het is tegelijk flexibel en wordt afgestemd op de groep. Hieronder lees je wat je kunt verwachten per dag. Er zit een duidelijke opbouw in en we maken op de eerste dag wat afspraken om het zo prettig en makkelijk mogelijk te maken en er het meeste uit te halen voor iedereen. Alles staat in het teken van ontspannen leren en oefenen vanuit ontspanning.

Aankomst in de villa is mogelijk vanaf zaterdag 18 mei rond 14:00 uur.

1e dag: Jouw avontuur begint

Om 15:30 uur begint hier jouw avontuur met een warm welkom, de ontmoeting met de andere deelnemers en het team, introductie van het programma en wat praktische zaken. Rond 17:30 uur ronden we dat af en dan ben je vrij om je spullen naar je kamer te brengen en de omgeving te verkennen.

Rond 19:00 uur is er een gezamenlijk vegetarisch avondmaal en daarna ben je vrij.

Retraite houden betekent: je terugtrekken uit je dagelijkse leven voor rust, stilte en bezinning. We doen dit in een omgeving die vrij is van tabak, alcohol en andere middelen, die je afleiden van de weg naar binnen. De rest van de avond ben je vrij en vanaf 22:30 uur is er stilte.

Retraite houden betekent: je terugtrekken uit je dagelijkse leven voor rust, stilte en bezinning. We doen dit in een omgeving die vrij is van tabak, alcohol en andere middelen, die je afleiden van de weg naar binnen. De rest van de avond ben je vrij en vanaf 22.30 uur is er sti
"Eerst dacht ik:"waarom die stilte?". Maar het was echt fijn en het hielp me enorm om me op mezelf te richten en alle sociale gesprekjes te laten."

2e dag: Intentie

Zondagochtend staat om 8:30 uur het ontbijtbuffet klaar in de villa. We beginnen de ochtend in stilte en creëren hiermee onze rust.

De eerste YOUR INNER POWER workshop begint om 10:00 uur. Je richt je op het helder formuleren van jouw intentie voor deze week. Wie wil je zijn? Wat wil je hebben? Wat wil je neerzetten in de wereld? Wat zijn je wensen, verlangens, dromen?

De middag ben je vrij om jouw intentie te formuleren. Je kunt het ieder moment aanpassen.

3e dag: Wet van Balans

Maandagochtend kom je om 7:30 uur in stilte naar de plek (dit kan steeds een andere plek zijn) waar Sarah ons helpt het lichaam wakker te maken. Doe wat bij jouw lichaam past. Om 8:30 uur staat het ontbijt klaar.

De YIP workshop begint iedere dag om 10:00 uur. De workshop sluiten we af met een meditatie en je krijgt iedere dag een opdracht, die je kunt uitvoeren op het strand, in de tuin of waar je wilt.

Je intentie formuleren biedt helderheid, maar het is natuurlijk ook van groot belang dat je inzicht hebt in wat je tegenhoudt. Dat ga je maandag helder krijgen/maken. Bewust én onbewust.

Heb je wel eens het idee dat je steeds hetzelfde probleem moet oplossen? Of dat het wel lukt, maar dat je ’terug valt’ in gedrag of resultaat? Dat is de Wet van Balans in werking.

Het is een ontspannen en verhelderend proces, waarin je met gemak je antwoorden vindt. En je krijgt technieken aangereikt, die je helpen loslaten wat je niet meer wilt. Heb je wel eens het idee dat je steeds hetzelfde probleem moet oplossen? Of dat het wel lukt, maar dat je 'terug valt' in gedrag of resultaat? Dat is de Wet van Balans in werking.

4e dag: Wet Van Polariteit

We zijn ons vaak niet bewust van wat we onbewust nog vasthouden. Ben je het ongelooflijk zat om jezelf tegen te houden vanuit beperkende gedachten en oordelen?

Alles in het universum heeft 2 kanten. Dat is de wet van polariteit. Klopt jouw binnen- en buitenwereld? Accepteer jij hoe je bent en is dat wat jij wilt, hier en nu? Hoe verloopt jouw innerlijke gesprek?

Geloof over wie en wat je bent heb je ‘gratis’ mee gekregen, maar jij kunt NU gaan kiezen. We onderzoeken en erkennen de kracht van woorden, lang geleden geprogrammeerd in je onderbewuste systeem.

Vrede sluiten met alles wat er in het verleden gebeurd is brengt bevrijding. Je leert de kunst van het loslaten en ervaart snel het diepe effect hiervan.

5e dag: Wet Van Aantrekking

“The world is what you think it is” zegt de Kahuna – Hawaiiaanse Wijsheid. James Allen schreef in 1902: “As a man thinketh so is he”.

 • Wat zijn de hindernissen, waardoor het zo lastig is om vol te houden?
 • Het paradigma zal je bestrijden.
 • Het is niet jouw fout.

Wanneer je begrijpt hoe je geprogrammeerd bent met belemmerende ideeën over jezelf, wie je bent, wat wel en niet kan of mag of hoort, wil je natuurlijk leren herprogrammeren. Je kiest de identiteit van wie je wilt ZIJN en zo ga je worden. Zo ga je zijn, want zo BEN je!

Oude programma’s verwijderen en nieuwe programma’s installeren. Wie wil je ZIJN? DENK zo. LOOP zo. DOE zo. Je identiteit kiezen en praktiseren.

Op woensdagmiddag is dit de opdracht. Misschien wel de leukste van de hele week. Misschien wel de lastigste. Het is tijd om te spelen. Geen schrijfopdracht en deze avond kies je zelf waar, wat en met wie je gaat eten.

6e dag: Voelen is het geheim

Op deze donderdag leer je hoe je een plan of een to-do-lijstje omtovert in een intentielijst, waarmee je altijd met enthousiasme en overtuiging aan de slag gaat, omdat je weet dat jouw wens ergens al vervuld is.

De kracht van de herhaling van bepaalde handelingen, die te simpel lijken om iedere dag te doen. Hoe kun je dat volhouden? Je kunt alles begrijpen, maar wanneer je het niet werkelijk toepast heb je helemaal niets aan al die wijsheid. Vandaag leer je hoe het werkt en hoe jij dit TOEPAST, wanneer je ervoor kiest.

7e dag: Leven met de Wetten

Dit zou wel eens de krachtigste dag van je leven kunnen zijn. Creatie op een bijzondere plek.

In de voetsporen van Artemis, de godin van de jacht, de scherpschutter, behendig met pijl en boog, die trouw aan haarzelf en haar doelen met scherp schiet en lak heeft aan de oordelen van anderen.

Je wordt uitgenodigd om jouw intenties opnieuw scherp te formuleren en de belofte aan jezelf te bekrachtigen.

Deze avond vieren wij als een Goede Vrijdag, vanuit de gedachte dat het verhaal van de wederopstanding een psychologisch drama is dat zich op ieder moment afspeelt in ieder mens, in de natuur en in het gehele universum.

Deze avond vieren we met elkaar wat we los en achter ons laten. We vieren jouw innerlijke kracht.

Deze avond vieren wij als een Goede Vrijdag, vanuit de gedachte dat het verhaal van de wederopstanding een psychologisch drama is dat zich op ieder moment afspeelt in ieder mens, in de natuur en in het gehele universum.retreat corfu

Zaterdag 25 mei: Afsluiting van de retraite

Nu je reis het einde nadert (tenminste, van deze retraite) en je koffertje of rugzak weer gepakt staat, genieten we gezamenlijk van het ontbijt en dan neem je afscheid van je nieuwe ‘familie’.

Met een dieper begrip en dankbaarheid kijk je uit naar wat er nu gaat komen. Deze retraite wordt officieel afgerond op zaterdagochtend om 11:00 uur. Je vertrekt met gereedschap en technieken en je weet hoe je die gaat gebruiken.

Heb je bijgeboekt voor het weekend dan blijf je nog een paar dagen.

We kunnen accommodatie voor je reserveren, nabij de villa, wanneer je op tijd boekt. Blijf je in het noorden om nog wat te genieten van natuur, zon, zee, Griekse tradities en lekker eten? Of bezoek je de oude stad Kerkyra? Dat is helemaal aan jou.

Ik hoor de roep van Artemis! Waar meld ik me aan?

Hoe verloopt zo’n retraite dag?

TIJDDAGELIJKS PROGRAMMA
07:30 uurBeweging
09:00 uurOntbijt Buffet (inclusief mogelijkheid om een lunchpakket te maken
10:00 – 14:00 uurYour Inner Power Workshop (inclusief koffie & thee pauze)
14:00 – 15:00 uurIndividueel schrijfopdracht uitvoeren (Je kunt zelf bepalen wanneer je dat doet. Je kunt ook eerst gaan wandelen, zwemmen, etc.)
15:00 – 18:00 uurVrije tijd / natuurwandeling / excursie (optioneel) of helemaal niks 😉
16:00 – 18:00 uurOpties voor individuele sessies met Sarah of Jeannette
19:00 uurAvondmaaltijd in de villa op zaterdag, zondag, maandag, dinsdag en donderdag (op woensdag- en vrijdag kies je zelf waar je eet).
Woensdagmiddag en -avondGeen schrijfopdracht, maar ‘buiten spelen’. Bepaal zelf wanneer, waar, wat en/of met wie je wilt eten.
21:00 uurOptioneel korte avondmeditatie
22:30 uurStilte tot de volgende ochtend om 10:00 uur de workshop begint.

Er is heel veel mogelijk en de keuze is aan jou

 • We werken in een groep zelfstandige deelnemers, waarin ieder een eigen ontwikkeling doormaakt.
 • Er is ruimte voor ieder individu, maar er is geen verplichting om al je ervaringen in de groep te delen.
 • We beginnen iedere dag met beweging. Het gaat niet om hoe ‘goed’ of ‘flexibel’ je bent, maar om wat goed voelt voor jou en je lijf.
 • Na het ontbijt doen we een Your Inner Power workshop en tussendoor houden we een pauze.
 • Het ochtendprogramma is in de rustige omgeving in en rond de villa, geen vaste plek. We kiezen per dag wat goed voelt.
 • Om 9:00 uur is er ontbijtbuffet en kun je ook een lunchpakketje maken.
 • Op woensdag en donderdag kun je uit eten.
 • Tussen 14:00 en 15:00 uur (ongeveer) werk je aan je individuele opdracht, maar hier staat geen vaste tijd voor en je kunt zelf bepalen wanneer je dat doet.
 • Tussen 16:00 en 18:00 uur is er ruimte voor individuele sessies voor wie dat wil (niet standaard).
 • Iedere middag kun je er op uit voor een wandeling in de natuur, een excursie of museum. Je kunt samen of op eigen gelegenheid gaan.
 • Om 19:00 uur is er een avondmaaltijd in de villa op zondag, maandag, dinsdag en vrijdag.
 • Vanaf 22:30 is er stilte.
Scroll naar boven