Magische retraite

Tijdens deze retraite verblijf je op één van de allermooiste Griekse eilanden. In het aangename noorden van Corfu word je omringd door stilte, prachtige natuur, heerlijk geurende fruitbomen, bloemen en goed gezelschap.

In enkele dagen leer je jouw (onbewuste) beperkende programmering helemaal los te laten. Dan ga je vanuit nieuwe perceptie zien dat jij alles wat je nodig hebt voor een waardenvol en makkelijker leven, al in je hebt.

En wanneer je naar huis gaat weet je met grote zekerheid wat je te doen hebt en ben je klaar om die stap te zetten.

Stel je eens voor . . .

Je ligt lekker ontspannen in de tuin, het zachte namiddag zonnetje op je huid en je hele lichaam deint mee in diep dankbaar ademen.Je geniet van de verandering in jezelf. Er is al zo veel veranderd in de afgelopen twee dagen. In minder dan 48 uur in deze retraite heb je een zware last uit het verleden gewoon laten vallen en je voelt je lichter.

Na een lange periode vol aarzeling en zelftwijfel is er van binnen een feest aan de gang. Je voelt je als herboren. En dit is nog maar het begin!

Welkom in de magie van de Ionische eilanden!

Hoe zou het voelen als je . . .

 • Meer helderheid en vertrouwen in jezelf hebt om de volgende stap te zetten?
 • Overtuigingen van anderen over boord hebt kunnen gooien?
 • Dat gevoel van eeuwige strijd en ontmoediging door je zelf- ondermijnende gedachten, hebt los gelaten?
 • Voorbij de twijfel komt, niet alleen tijdens deze retraite, maar ook straks als je het druk hebt?
 • Niet meer onrustig of overdonderd wordt door constante druk van de mensen om je heen?

De helderheid en het vertrouwen in jezelf hebt om de volgende stap te zetten? Retraite in Grieknland

En dit zijn slechts enkele van de verborgen mogelijkheden, die tevoorschijn komen tijdens deze retraite. Nadat je geleerd hebt hoe je oude gewoontes loslaat. En hoe je, middels meditatie en dagelijkse zelfhypnose hetgeen jij wél wilt installeert in jouw onbewuste systeem.

Binnen enkele dagen merk je dat je …

 • Sneller en makkelijker besluiten neemt.
 • Rustiger reageert op nieuwe situaties.
 • Veel minder weerstand ervaart, doordat je oude beperkingen loslaat.
 • Vanuit jouw innerlijke wijsheid durft te vertrouwen.
 • Je helemaal aanwezig bent in het hier en nu en vandaar uit reageert.
 • En beslissingen durft te nemen vanuit je hart en je diepste weten.

Zou dat genoeg zijn om met ons mee te gaan?

Je thuis-weg-van-huis

Je thuis-weg-van-huis is een magische plek, onze ‘eigen’ privé villa, omringd door weelderige bloemen, planten en olijfbomen. Een droomplek voor een retraite als deze. Er is altijd wel ergens een plekje te vinden, waar je even alleen kunt zijn, je opdrachten maken, mediteren of een beetje weg doezelen.

De villa ligt verscholen buiten de drukte van toeristisch Griekenland, nabij de bergvalleien, waar Artemis, de godin van de jacht, ooit te paard ging. Voel haar nabijheid en laat je inspireren tot haar doelgerichtheid, haar liefde voor de natuur, haar vrijheidsdrang en haar onafhankelijkheid.

De geuren en kleuren in de tuin rondom de villa zijn betoverend en deze natuurlijke schoonheid brengt rust. De helderblauwe Middellandse Zee ligt op enkele minuten loopafstand.

Welkom bij je Griekse familie

Allereerst is geen kamer hetzelfde, want je verblijft in een uniek familiehuis en niet in een toeristisch oord. Ten tweede deel je de badkamer en het toilet net als thuis met één of twee medereizigers. Tenslotte zijn er loungeplekken, binnen en buiten.

Ontbijt en lunch worden als buffet geserveerd na de ochtendmeditatie en beweging. In de ochtend tot na het ontbijt is er stilte.

Zelfs als je het huis tijdens de retraite helemaal niet zou verlaten zijn je dagen gevuld met verrijkende ervaringen, die een glimlach op je gezicht brengen, vrede in je hart en inspiratie naar je ziel.

Er is veel mogelijk

 • We zijn een groep zelfstandige deelnemers, waarin ieder een eigen ontwikkeling doormaakt. Er is ruimte voor ieder individu en er is geen verplichting om al je ervaringen in de groep te delen.
 • We beginnen de dag met meditatie en beweging. Het gaat om wat goed voelt voor jou en je lichaam.
 • Na het ontbijt doen we een Your Inner Power workshop.
 • In de ochtend is er ontbijt buffet, waarvan je tevens je lunchpakket kunt maken.
 • Vanaf 14.00 uur kun je kiezen. Er is genoeg te beleven en helemaal niks doen wordt ook gewaardeerd. Neem de tijd voor jezelf.
 • In de avond ben je vrij om je eigen maaltijd te vinden of te maken, alleen of met je huisgenoten. De Griekse keuken is heerlijk en divers, maar je kunt ook zelf iets bereiden of halen.

De Ionische keuken

Zo’n beetje iedereen heeft geprobeerd de Ionische eilanden in te pikken, want het is er heerlijk vertoeven. Maar wellicht heeft de goddelijke aanwezigheid van Artemis er uiteindelijk voor gezorgd dat Corfu en de 6 andere eilanden nu zelfstandig zijn. De invloed van al die bezoekers is nog te horen in de muziek en te proeven in de zeer gevarieerde keuken.

De Grieken staan bekend als vis- en vleeseters zijn. Maar de bergen zijn bezaaid met zongerijpte tomaten, aubergines, olijven, spinazie, de zoetste uien en de allerlekkerste komkommers, die uiteraard ook in de tzatziki (yoghurtsaus) belanden.

Wij hebben Marina in de keuken, die haar kookkunsten letterlijk ‘met de paplepel’ ontving van haar Griekse moeder. Uiteraard houden we ook avonden vrij om in de buurt te gaan eten in tavernes, restaurants of de kleinere souvlaki tentjes, waar ze soms ook lekkere vegan hapjes hebben.

Your Inner Power Retraite Dream Team 2024

Jeannette droomde al lang geleden van werken in Griekenland, haar tweede thuis. Sinds 2016 geeft ze de Your Inner Power workshops en retraites in Nederland, Noorwegen, Denemarken en Griekenland. Vorig jaar in de villa op Corfu. En wanneer je er geweest bent begrijp je dat ze een zwak heeft voor de Ionische eilanden.

Jeannette van Uffelen droomde al lang geleden van werken in Griekenland, haar tweede thuis. Sinds 2016 geeft ze de Your Inner Power workshops en retraites in Nederland, Noorwegen, Denemarken en Griekenland. Sinds 2023 ook op Corfu. En wanneer je er geweest bent begrijp je dat ze een zwak heeft voor de Ionische eilanden.

Ook Marina is half Grieks. Ze groeide op in Engeland en bracht vele vakanties door op Corfu, waar haar moeder geboren vandaan komt. Zij is gepensioneerd arts en werkt al jaren vrijwillig in de vluchtelingenopvang. Marina heeft een grote passie voor koken met puur natuur ingrediënten en zij komt voor ons Grieks koken.

Marina Malthouse groeide op in Engeland en bracht vele vakanties door op Corfu, waar haar moeder vandaan komt. Zij is gepensioneerd arts en werkt al jaren vrijwillig in de vluchtelingenopvang in Griekenland. Marina heeft een passie voor Griekse gerechten, pure ingrediënten en zij zal deze week voor ons koken.

Sarah bracht haar jonge jaren door in Tennesse, USA. Als tiener kwam ze naar Griekenland, het land van haar moeder. Na jaren terug in California woont ze sinds 2020 in Athene. Ze is deskundig op het gebied van uitlijning van het lichaam. Ze speelt graag en brengt je spelend en met plezier in beweging.

Sarah Kotzamani bracht haar jonge jaren door in Tennesse, USA. Als tiener kwam ze naar Griekenland, het land van haar moeder. Na jaren terug in California woont ze sinds 2020 weer in Athene. Ze is deskundig op het gebied van uitlijning van het lichaam, pilates en meer. Ze brengt je spelend en met plezier in beweging.

Deze voorjaarsretraite in Corfu is wat voor jou als je Jouw leven en werk ziet als een uitdrukking van je ziel. Je werk wilt uitvoeren op jouw voorwaarden. Dat betekent niet altijd meer doen, 
maar soms juist minder en ruimte maken voor een 'oud' verlangen, meer tijd voor 
jezelf, je kleinkinderen, reizen, een boek schrijven, etc. Graag zou zien dat de organisatie van je werk soepel en moeiteloos gaat. Verlangt naar meer zelfvertrouwen in het nemen van dagelijkse beslissingen. Open-minded genoeg bent om eens een andere weg te bewandelen. Open staat voor minder praten over je problemen en meer denken in oplossingen. Geïnteresseerd ben in die andere kant van jezelf ... het onderbewuste. Wilt leren wat er allemaal mogelijk is met zelfhypnose. Meer wilt verbinden met je ziel en missie. Het idee van deze reis je zowel opgewonden als een beetje nerveus maakt!

Deze reis is HELEMAAL voor jou als je …

 • Jouw leven en werk ziet als een uitdrukking van je ziel.
 • Je werk wilt uitvoeren op jouw voorwaarden. Dat betekent niet altijd meer doen,
  maar soms juist minder en ruimte maken voor een ‘oud’ verlangen, meer tijd voor
  jezelf, je kleinkinderen, reizen, een boek schrijven, etc.
 • Graag zou zien dat de organisatie van je werk soepel en moeiteloos gaat.
 • Verlangt naar meer zelfvertrouwen in het nemen van dagelijkse beslissingen.
 • Open-minded genoeg bent om eens een andere weg te bewandelen.
 • Open staat voor minder praten over je problemen en meer denken in oplossingen.
 • Geïnteresseerd ben in die andere kant van jezelf … het onderbewuste.
 • Wilt leren wat er allemaal mogelijk is met zelfhypnose.
 • Meer wilt verbinden met je ziel en missie.
 • Het idee van deze reis je zowel opgewonden als een beetje nerveus maakt!

Deze reis is NIET voor jou als je …

 • Nooit een conflict ervaart tussen je persoonlijke waarden en je dagelijks werk.
 • Complete helderheid hebt in alles qua leven en werk.
 • Je alle succes hebt in zowel je werk als je leven.
 • Je geen behoefte hebt aan een meer rust in je hoofd.
 • Je niet geïnteresseerd bent in meer in tune zijn met je innerlijke wijsheid.
 • Je weerstand hebt tegen avonturen en niet houdt van vies worden.

καλώς ήρθατε!

Blijf nog even nagenieten van de Griekse gastvrijheid

Heb je zin om langer te blijven? Dan plak je nog een paar dagen vast aan je verblijf op Corfu.

Om …

 • nog wat in het Canal d’Amour te zwemmen …
 • meer mezedes te eten …
 • de sirtaki te dansen …
 • of de chasapiko …
Scroll naar boven