Vragen & antwoorden

Vragen die al eerder gesteld zijn proberen we hier te beantwoorden, maar schroom niet om contact op te nemen als jouw vragen nog niet beantwoord zijn en domme vragen bestaan niet.

  • Moet ik iedere ochtend mee doen aan de beweging?

Nee hoor, maar er is ruimte voor vragen als je twijfelt. Het voordeel van mee doen is dat je leert dat je iedere beweging kunt afstemmen en aanpassen op wat voor jou goed voelt en je kunt spelen en ontdekken waar jouw fysieke grenzen zijn. Het is de bedoeling dat het je goed doet en dat je er plezier in hebt.

  • Is deelname aan de workshops verplicht?

Er is niets verplicht en de keuze is iedere dag aan jou. Als je een keer geen zin hebt of wilt uitslapen kan dat.

  • Is de retraite inclusief de maaltijden?

Iedere ochtend is er ontbijtbuffel en kun je eten wat je wilt. Ook kun je na het ontbijt een lunchpakketje maken en (in de koelkast) bewaren voor later op de dag. Vijf avonden serveren we de avondmaaltijd in de villa en wordt er heerlijk Grieks vegetarisch voor je gekookt. Ook dan is er buffet, zodat je niet verplicht in een groep aan tafel hoeft te zitten. De retraite doe je voor jezelf en je kunt iedere dag je plek kiezen in en rond de villa om rustig te eten. Op woensdag en donderdag kun je zelf kiezen wat en waar je gaat eten, alleen of samen met anderen.

  • Kan ik ook in een taverne gaan eten?

Ja. En dat raden we je ook aan, want als je toch op Corfu bent is het ook leuk om te ervaren wat er is in de taverne’s, restaurants en kleine eettentjes. Je kunt ook wat halen en op het strand eten. Of je maakt zelf iets te eten als je daar zin in hebt.

  • Moet ik op tijd thuis zijn voor het eten?

Op de dagen dat we gezamenlijk eten is dat wel handig, maar in overleg is veel mogelijk. Als je niet mee eet is het handig als je dat even tevoren meldt.

  • Hoe ver is de accommodatie vanaf het vliegveld?

De afstand is niet zo groot, maar het is een weg door de bergen, dus het gaat niet zo snel. Officieel is het 40 – 50 minuten. Zie de groene lijn op de kaart links hieronder. Op de kaart staat 35 km. in 49 minuten.

  • Is het vervoer vanaf het vliegveld geregeld?

Nee, dat doen we niet meer. Wel zorgen we dat er 2 weken voor vertrek een whatsapp groep is, zodat de deelnemers met elkaar kunnen afspreken rondom gezamenlijk reizen vanaf het vliegveld. Je kunt met bus of taxi naar de villa reizen. Vanaf de bushalte in Sidari is het ongeveer 10 – 15 minuten lopen, langs de zee, naar de villa.

Je kunt samen een auto huren, maar Autorent Corfu raden wij af, want zij hebben geen auto’s op het vliegveld. Je wordt opgehaald, maar dan moet je eerst de stad in, waar de auto’s staan. Dat geeft een hoop gedoe op de terugweg en dat was voor ons een slechte ervaring. Er staan naast het vliegveld auto’s klaar van Hertz en andere verhuurders en die kun je online reserveren.

Gedurende de week heb je geen auto nodig, want er is op loopafstand genoeg te beleven en je kunt er mooie wandelingen maken. Het kan wel leuk zijn als je eens naar een wat verder gelegen strandje wilt, maar dan kun je ook in Sidari een autootje huren.

De Griekse busmaatschappij is KTEL en voor Corfu kun je naar deze site: https://ktelkerkyras.gr

Of kijk hier naar andere opties voor reizen van vliegveld naar Sidari: https://www.rome2rio.com/s/Corfu-Airport-CFU/Sidari

  • Heb je nog andere vragen?

Stel ze gerust via het contactformulier of stuur een email.

Vragen over het vervoer: Je kunt samen een auto huren, maar Autorent Corfu raden wij af, want zij hebben geen auto's op het vliegveld. Je wordt opgehaald, maar dan moet je eerst de stad in, waar de auto's staan. Dat geeft een hoop gedoe op de terugweg en dat was voor ons geen goede ervaring.Er staan naast het vliegveld auto's klaar van Hertz en andere verhuurders en die kun je online reserveren.  Gedurende de week heb je geen auto nodig, want er is op loopafstand genoeg te beleven en je kunt er mooie wandelingen maken. Het kan wel leuk zijn als je eens naar een wat verder gelegen strandje wilt.
Vragen over de bus: De Griekse busmaatschappij is KTEL
Scroll naar boven