“She is by your side, she knows how to do it.
She knows how to be present herself, so she is
there, never distracted but not intrusive either.
So you feel you are in a safe place.

Luisa Berselli – Florence – Italië

Waarom wij retraites doen?

De afgelopen 10 jaar heb ik, Jeannette van Uffelen, vooral internationaal gewerkt en sinds 2015 organiseer en ontwikkel ik mijn Your Inner Power workshops en retraites in binnen- en buitenland. Ik houd van retraites, omdat ze de mogelijkheid bieden om je even helemaal in stilte terug te trekken en te concentreren. Hetgeen in korte tijd resulteert in fundamentele resultaten. Meer over mij vind je op deze website.

De retraites op locatie organiseer ik het liefst in samenwerking met iemand, die een aanvullende specialiteit heeft en die goed aansluit bij hetgeen ik doe. Zo iemand is Sarah Kotzamani, die net als ik geboeid is door het menselijke denken, het lichaam, de ziel, het spirituele. Sarah biedt Herstellende Oefeningen, afgestemd op Natuurlijke Beweging. Meer over Sarah vind je op deze website.

Allebei hebben we vanuit persoonlijke interesse veel verschillende methodieken geleerd, door aan den lijve te ervaren en al doende hebben wij ons werk, onze methode en vooral ook ons eigen leven verbeterd. Wij zijn creatieve denkers en dagen onszelf (en jou!) graag uit.

Tijdens de Magische retraite op Corfu worden we ondersteund door Marina Malthouse en Litô Kampioti, die zorgen voor de innerlijke mens (lekker eten!) en voor de algehele organisatie. Tijdens de retraite wordt Nederlands en Engels gesproken. En wie wil kan ook nog een woordje Grieks leren, want dat spreken wij ook een beetje.

Dit is mijn 21e jaar als zelfstandig ondernemer in uiteenlopende zaken. YIP retreats is mijn initiatief en een droom, die werkelijkheid werd. Het lijkt een wonder, maar eigenlijk is het een logisch gevolg van de juiste stappen zetten. Er zijn universele wetten en als je die naleeft gebeuren de ‘wonderen’.

Jeannette over Sarah

Sarah deed in 2018 mee aan mijn eerste Griekse YIP workshop. Wandelend over de mooie Pilion bergen ontstond onze vriendschap. Sarah woonde toen nog in Berkeley, USA en ik in Den Haag. In 2019 kwam ze naar mijn YIP retraite in Pilion en in 2020 naar Nederland.

Inmiddels woont ze in Athene en we zien elkaar daar of hier of ergens online. Sarah is de fitste en lenigste 60-plusser, die ik ken. Haar lichaam is jong en ze zit nooit ‘normaal’ op een stoel. Ze is bedreven en deskundig in de uitlijning van het lichaam en doet dat op een natuurlijke speelse manier.

Sarah beweegt als een kind gewoon voor de lol. Ze slaapt en zit het liefst op de grond. Kom ik mijn woonkamer binnen, staat ze ondersteboven op haar kop. Ben ik haar in de koffiepauze kwijt dan zit ze buiten hoog in een boom met een grijns van oor tot oor.

Sarah inspireert mij en ik heb mede dankzij haar en haar op het oog simpele, maar zeer doordachte tips, mijn conditie verbeterd.

Foto: Sarah aan het werk met een klant in een boom – Berkeley – California – USA

Sarah Kotzamani beweegt als een kind gewoon voor de lol. Ze slaapt en zit het liefst op de grond. Kom ik mijn woonkamer binnen, staat ze ondersteboven op haar kop. Ben ik haar in de koffiepauze kwijt dan zit ze buiten hoog in een boom met een grijns van oor tot oor. Retraite in Corfu. Body Alignement.

Waarom retraites in Griekenland?

Sara verhuisde vanuit Kansas City, Missouri, op haar 15e naar Griekenland, waar haar moeder vandaan kwam. Na 20 jaar keerde terug naar de USA. Sinds 2020 woont ze weer in Athene, nabij haar dochter en kleindochter. Griekenland voelt als het ware thuis. Retraites in Griekenland 2024.

We voelen ons er thuis

Ik kwam op mijn 18e naar Griekenland en weet nog steeds niet waarom, maar het voelt als thuis. De taal heb ik geleerd en er een paar jaar van mijn leven doorgebracht. Ik zing, dans, spreek en eet graag Grieks en bij voorkeur allemaal tegelijk. Sarah en Marina hebben allebei een Griekse moeder en Litô heeft een Griekse vader. We voelen ons allen sterk verbonden met het land en met elkaar. Het is een prachtig land en beeldschone natuur, veel zee en vaak zon.

Hoewel in mythologie, legendes, sprookjes en de bijbel meer symbolische lessen dan geschiedenis verhalen staan, voelt de ene plek op aarde toch anders dan de andere. 
Voor ons voelt Griekenland goed.

Krachtplaatsen

Hoewel in mythologie, legendes, sprookjes en de bijbel meer symbolische lessen dan geschiedenis verhalen staan, voelt de ene plek op aarde toch anders dan de andere. Voor ons voelt Griekenland goed. De grote en kleine kerkjes zijn vaak op tempels, op krachtplekken gebouwd. We zwerven er graag rond, op gevoel, zonder kaart, google, zonder telefoon, onbereikbaar en vaak verdwalend.

De Griekse ziel

Misschien zijn wij super romantisch als het om Griekenland gaat? Of hebben we er vorige levens gehad? Komt het door de zon en de lekkere tomaten? Of door de super zoete vijgen? Werken in de Griekse natuur, hoe lang willen we dat al? Sara, Marina en ik hebben er lang op gewacht, maar nu doen we het. Het slaat aan en we genieten ervan. Ja, je kunt overal retraites doen, maar dit land heeft een ziel, die diep raakt. Dat geldt voor de prachtige oude taal, de uiteenlopende muziek stijlen en voor de Griek zelf.

Sarah over Jeannette

Jeannette’s work is profound, curious, kind, multidimensional and still down to earth. I could almost call it fun, if fun can also include quite a bit of cleansing crying! I am grateful.

My first session with Jeannette brought on a profound positive shift in me. I didn’t have to force anything, I really didn’t even have to work hard.

When I first heard her talk about “changing memories” I was extremely dubious. I objected, “No, but that would be creepy and false, replacing bad memories, what a bad idea!” What transpired in my session with her did not erase any memories, but our work together did “change” an important memory by adding new dimensions (in all senses of the word “dimension”).

Jeannette helped me work down through layers into an entirely new and entirely sincere sense of forgiveness about something I had been struggling with all my life.

Foto: Your Inner Power Retraite in Anilio – Pilion – Griekenland

Koester je dromen

Mijn verlangen om in Griekenland te werken heb ik nooit los gelaten en uiteindelijk werd deze droom gerealiseerd via een route, die ik zelf niet voorzien had.

Sinds 2015 heb ik in Athene vele sessies gegeven en geassisteerd in Faster EFT seminars. En sinds 2018 organiseer ik mijn Your Inner Power workshops en retraites op diverse locaties. sessie

In Anilio, een klein dorpje op de prachtige Pilion berg, kwamen Marina en Sarah op mijn pad. En nu werken we samen op Corfu.

40+

jaren ervaring

Wij hebben jaren mensen geholpen, met name in crisissituaties. We weten nu dat de beste hulp die wij te bieden hebben is to “Be The Change.” Wij inspireren en leren je 100% Verantwoordelijkheid & Gaan Voor Je Droom. Walk Your Talk. Your Inner Power!

10.000+

mensen geholpen

Alle leeftijden, uit vele hoeken van de wereld, van ongeschoold tot universitair en van de werkvloer tot en met de directie. Velen hebben we geholpen en getraind. Onorthodox maar effectief. Daar gaat het om. Het enige dat geldt is of het werkt.

30+

jaren training gegeven

Wij worden ons hele leven afgeleid door ongeloof, zelftwijfel en negatieve programmering. Dat heeft je verzwakt. Maar je kunt er wat aan doen. Nu! Je bent nooit te oud voor verandering. Jij bent tot meer in staat dan je beseft. In een groepstraining leer je ook met en van elkaar.

Scroll naar boven